Menu
 • Sauna

  Heerlijk ontspannen en relaxen in een sfeervolle omgeving

 • Wellness

  Dat is ontspannen en genieten. Een verademing!

 • Beauty

  Een gezichts-, lichaams-, voetbehandeling of massage brengt u tot rust.

Eyecatcher

Lichaamsbehandeling

HotStone massage
U wordt verwend met een rug- / beenmassage met verwarmde stenen en olie. *  
Een oase van rust…..en het haalt negatieve energie uit het lichaam.

U heeft de keuze om  40 of 60 minuten gemasseerd te worden.

* Zeer ontspannende massage die de bloedsomloop bevordert.
Weldadig tegen stress en spanningen. Het verbetert uw mobiliteit (door warmte), waardoor spierproblemen, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose, pijnklachten bij o.a. fibromyalgie verminderen. Het verhoogt de vitaliteit en ondersteunt de lymfedoorstroming. Een HotStone massage voert afvalstoffen af en ontgift het lichaam.
 
Kruidenstempel massage
U wordt verwend met een uur durende rug- / beenmassage met warme olie en warme kruidenstempels. *
Deze massage geeft u een totale ontspanning en nieuwe energie.

* Deze massage wordt “Sabaaydi massage” genoemd en komt oorspronkelijk uit Thailand.
Sabaaydi betekent  “ik wens je geluk, gezondheid en een goed leven”.
Zen Shiatsu Rugmassage
U wordt verwend met een relaxte dertig minuten durende Zen Shiatsu rugmassage. *

* Shiatsu is een drukpuntenmassage; overgekomen uit Japan, maar oorspronkelijk afkomstig uit China. Shiatsu betekent letterlijk “druk met vingers met corrigerende werking op de balans van het lichaam”.  
Ayurvedische massage (120 min)
U wordt verwend met een anderhalf uur durende algehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht buik en borst worden meegenomen. Ayurvedische massage is een holistisch energetische massage. Een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). De ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van de marma punten (drukpunten uit de ayurveda).

De massage brengt meer vitale energie; helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder helpt de ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades en spanningen. Het lichaam wordt soepeler en de energie neemt toe.

 Aan de hand van een door u in gevulde vragenlijst kenmerkt deze massage zich -~doordat er rekening wordt gehouden met de constitutie *(dosha/prakruti) van de persoon en zijn/haar specifieke klachten (vrikruti) en eventuele pijn~ in de vorm van de massage techniek die gebruikt wordt.

Men maakt gebruikt van een ruime hoeveelheid warme geurige olië; die behandeld is met kruiden, samengesteld volgens de situatie / persoonlijkheid van de cliënt. De werking van de massage en olië is gericht op;

 • Het balanceren van de *dosha´s.
 • Het reinigen van de weefsels en kanalen.
 • Het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop.
 • Het bestrijden van stress, vermoeidheid en slapeloosheid.
 • De bewustwording van het lichaam.
 • Verlichting van de spierspanning.
 • Herstel van vitaliteit van lichaam en geest.


*De 3 dosha’s Vata Pitta en Kapha opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde    spelen een belangrijke rol in de ayurveda. Alles, mensen, seizoenen, leeftijden kunnen beschreven worden in termen van deze 3 bio-energieën.

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem uit India dat zo’n vijf zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). Binnen de ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent.

Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is, de weefsels normaal functioneren.

Body scrub (30 min)
Uw rug en benen worden gedurende een half uur gescrubd met een Body scrub uit de Dode Zee. *
Uw huid voelt na de scrub heerlijk tintelend en weer zijdezacht aan.
                                  
* Zouten en mineralen uit de Dode Zee, etherische oliën, vitamines E en C, bijenwas extract zorgen in deze combinatie voor een heerlijke scrub.
 
 
Well Being lichaamsbehandeling
Bij deze heerlijke ontspannende, uur durende lichaamsbehandeling, wordt eerst uw lichaam van top tot teen gescrubd en gemasseerd met een speciaal scrubzout uit de Dode Zee.*
Uw huid voelt heerlijk tintelend en zacht aan.
Vervolgens wordt uw lichaam verwend met een hydraterende pakking.* *

* Zouten en mineralen uit de Dode Zee, etherische oliën, vitamines E en C, bijenwas extract zorgen in deze combinatie voor een heerlijke scrub.

** Deze hydraterende pakking is een vetvrije, voedingsrijke en ontspannende pakking voor alle huidtypen, maar voor de droge en of gevoelige huid een weldaad. De perfecte harmonie van de Dode Zee mineralen en etherische oliën zorgen voor een beter afvoersysteem. Ze kalmeren lichaam en geest. De pakking is ideaal tegen overmatige transpiratie (bijvoorbeeld tijdens de menopauze). Bovendien herstelt deze pakking de vochtbalans, werkt samentrekkend en het maakt de huid glad en de huid voelt weer zijdezacht aan.
Lichaamspakking Mud (50 min)
Bij deze reinigende maar zeer zeker ontspannende,  ruim een uur durende lichaamspakking worden uw rug en benen gescrubd met een Body scrub uit de Dode Zee.*  Aansluitend wordt uw lichaam verwend met een pakking van modder uit de Dode Zee** en daarna wordt het lichaam met een verzorgende, hydraterende lotion behandeld.

* Zouten en mineralen uit de Dode Zee, etherische oliën, vitamines E en C, bijenwas extract zorgen in deze combinatie voor een heerlijke scrub.

** Modder uit de Dode Zee zit boordevol zouten en mineralen. Het stimuleert de stofwisseling en bloedcirculatie, reinigt de huid diep en grondig, werkt samentrekkend, ontgiftend en laat een zijdezacht gevoel achter op de huid. Tevens vermindert deze pakking spierpijn en brengt huidproblemen tot rust.
SunSky
De zonnelampen geven u een weldadige lichttherapie terwijl u relaxed op de loungebank ligt. De Sunsky geeft een lichte bruining door geoptimaliseerde lampen. De grote afstand tussen de zonnelampen en de lounge bank geeft u het gevoel van openheid en vrijheid.
 
BuitenGewoon Sauna, Wellness & Beauty nodigt u uit om heerlijk te ontspannen en te genieten van een lichaamsbehandeling in de Achterhoek, Halle-Nijman (Doetinchem).          Wilt u een afspraak maken?